Mainosta blogiasi tehokkaammin

Blogin perustaminen on nykypäivänä varsin helppoa, eikä se vaadi perustajaltaan juurikaan mutkikasta tietokoneosaamista. Monet blogisivustot tarjoavat valmiiksi luotuja tyylikkään näköisiä pohjia, joissa ei tarvitse tehdä muuta kuin valita itselleen sopivin ulkoasu, muokata tarvittaessa värimaailmaa ja kuvia ja vaihtaa tilalle oman blogin tekstit. Tämä kaikki on valmista muutamissa minuuteissa ja muutamalla klikkauksella.

Vaikka itse blogin perustaminen on helppoa, ei jokainen blogin perustamisesta haaveileva edes tiedä, kuinka vaikeaa on bloggaaminen loppujen lopuksi. Pelkkä blogin perustaminen on nimittäin vain alku, pelkkä tyhjä kuori, jonka sisälle on tarkoitus alkaa valamaan sisältöä joka lopulta johtaa johonkin suurempaan. Tarkoitamme tietenkin oikeanlaisen sisällön luomista. Sisältö on se seikka, minkä perusteella ihmiset valitsevat lukemansa blogit. He kiinnostuvat ensin blogin aiheesta ja ehkäpä taidokkaasta ulkoasusta, mutta ulkoasultaan maailman upeinkaan blogi ei pysy pinnalla pitkään, jos sen sisältö on tönkköä eikä missään määrin mielenkiintoista. Kannattaa siis kirjoittaa tekstit lennokkaasti ja mielenkiintoisesti niin, että lukijoiden kiinnostus pysyy yllä postauksesta toiseen.

Miten saada lisää lukijoita blogille ilmaiseksi?

Onko blogisi teema, ulkoasu ja tekstit kohdillaan, mutta et ole onnistunut vakiinnuttamaan vielä yhtäkään lukijaa? Tämä on varsin tavallinen ongelma aloittelevien bloggaajien kohdalla, eikä siitä ole syytä onnistua. Muista, että jokainen lukija on aito ihminen. Lukijat eivät ilmesty tyhjästä, vaan heidät on saatava kiinnostumaan blogistasi jollakin keinoin. Onneksi nykyaikana on olemassa eräs supertehokas ja mikä parasta, ilmainen metodi, jolla saat houkuteltua blogillesi helposti tuhansia tai jopa miljoonia seuraajia lyhyessäkin ajassa.

Puhumme tietenkin sosiaalisesta mediasta. Voit luoda blogillesi käden käänteessä oman sosiaalisen median tilin, jonne voit raportoida blogin uusimmista käänteistä ja jota voit taidokkaasti käyttää täydentämään blogiasi. Näin houkuttelemasi seuraajat seuraavat sekä sosiaalisen median tiliäsi että itse blogiasi. Sosiaaliseen mediaan voit helposti houkutella väkeä laadukkaalla sisällöllä ja esimerkiksi kommentoimalla tietyillä hashtageilla kuvia postaavien ihmisten julkaisujen alle. Suoramarkkinointi ei nykypäivänä ole ollenkaan tavatonta ja monet ovat saaneet sillä aikaan varsin mahtavia tuloksia. Kokeile vaikka itse jo tänään!