Moni blogia pitävistä tienaa blogin pitämisellä. Osalle bloggaaminen on vain pientä lisätuloa, jollekin se on tuottoisa osapäivätyö ja joillekin bloggaaminen on kokopäiväinen työ. Blogilla ei kuitenkaan luonnollisesti voi alkaa tienata heti perustamisen jälkeen ilman minkäänlaista vaivannäköä. Juuri blogin perustaneesta saattaa jopa tuntua utopistiselta, että joku voisi hänelle vielä joskus maksaakin bloggaamisesta jotain. Tämä on kuitenkin täysin mahdollista. Miten bloggaamisesta sitten saa tehtyä itselleen ammatin? Alla muutamia vinkkejä, joiden avulla pääset siirtymään harrastelijabloggaajasta kohti ammattimaista bloggaamista.
Laadukas sisältö
Pyri tuottamaan blogiisi laadukasta ja mielenkiintoista sisältöä. Mieti, mitkä aiheet juuri sinun kohdeyleisöäsi voisivat kiinnostaa ja kirjoita niistä. Lisäksi niin kuvien kuin tekstinkin tulee olla hyvälaatuisia. Ota kuvat hyvällä kameralla, opettele vähintäänkin valokuvauksen perusteet ja käsittele kuvat jälkikäteen blogiisi sopiviksi. Käytä myös aikaa blogitekstiesi suunnitteluun ja toteuttamiseen ja hio jokainen postaus huolella parhaaseen mahdolliseen muotoonsa. Ammattibloggaajat saattavat käyttää lyhyeenkin postaukseen jopa tunteja aikaa. Laadukas sisältä voi auttaa herättämään niin lukijoiden kuin mainostajienkin mielenkiinnon.
Hanki lisää lukijoita
Mainostajat eivät kiinnostu blogista, jolla ei ole lukijoita. Jos siis haluat blogata ammatiksesi, tulee sinun hankkia blogillesi tarpeeksi lukijoita. Edellä mainittu laadukas sisältö auttaa toki lukijoiden hankkimisessa, mutta siitäkään ei ole juuri iloa, jos blogisi ei ole helposti löydettävissä. Opettele hakukoneoptimointia, jotta mahdollisimman moni löytäisi blogisi Googlen kautta. Esimerkiksi Facebookissa on myös erilaisille bloggaajille tarkoitettuja ryhmiä, joissa voit mainostaa blogiasi ja uusimpia blogipostauksiasi. Sosiaalista mediaa kannattaa muutenkin hyödyttää. Jos esimerkiksi Instagram-tililläsi on paljon seuraajia, mainosta blogiasi siellä. Muista myös kommentoida muiden bloggaajien postauksia aktiivisesti. Joku saattaa hyvän tai mielenkiintoisen kommentin myötä innostua klikkaamaan nimimerkkiäsi ja päätyä tätä kautta blogiisi.
Ota yhteyttä potentiaalisiin asiakkaisiin
Kun edellä mainitut asiat ovat kunnossa eli blogissasi on paljon laadukasta sisältöä ja lukijoitakin on kasassa jo mukavasti, voit alkaa ottaa yhteyttä erilaisiin yrityksiin. Yritykset ottavat monesti bloggaajiin suoraan itse yhteyttä, jos ovat kiinnostuneita yhteistyöstä. Jos yhteydenottoja ei kuitenkaan ala kuulua, ei ole mitään syytä, miksi et voisi itse olla yhteyttä ottava osapuoli. Valikoi blogisi aihepiiriin sopivia yrityksiä ja kerro yhteydenotossasi yritykselle hieman itsestäsi ja blogista sekä siitä, kuinka paljon kävijöitä blogissa on.
Lisäksi kannattaa itse ehdottaa jotain tiettyä yhteistyökuviota eli kertoa, millä tavoin voisit esimerkiksi mainostaa yritystä blogissasi. Hinta kannattaa myös miettiä valmiiksi jo ennen yhteistyöehdotuksen lähettämistä. Päätä myös, mitä kaikkea hinta pitää sisällään. Näin olet heti valmis vastaamaan kysymyksiin, jos yritys kiinnostuu yhteistyöehdotuksestasi ja päättää ottaa yhteyttä. Mieti myös valmiiksi jo se, millä tavoin laskutat asiakasta, jos joku kiinnostuu yhteistyöehdotuksestasi. Et voi lähettää laskua yksityishenkilönä, vaan sinun tulee joko perustaa esimerkiksi toiminimi tai sitten hoitaa laskutus jonkinlaisen laskutuspalvelun kautta.